STOP abandonului animalelor

February 7, 2023
Abandonul animalelor a devenit o problemă evidentă pe raza orașului Suceava, numărul câinilor abandonați crescând de la an la an...

Abandonul animalelor a devenit o problemă evidentă pe raza orașului Suceava. Numărul câinilor abandonați crescând de la an la an.

În ultimii doi ani au fost capturați peste 1000 de câini prin intervențiile organizate de Compartimentul de gestionare a câinilor fără stăpân. Mai exact, am reușit să prindem în Suceava:
📌 653 în 2021;
📌 677 în 2022.
Iar în doar 38 de zile din 2023 au fost capturați deja 167 de câini, numărul crescând de la zi la zi!

Prin această cale apelez la toți cetățenii din municipiul Suceava pentru a reduce numărul de cazuri legate de abandonul animalelor. Rog să sesizați orice abandon prin apel la 0230212696, int. 254, sau în scris pe e-mail adoptiicatei@primariasv.ro .

Fii responsabil și nu face și tu așa!👇

Am reușit să identificăm 3 câini din Suceava cu microcip, iar Poliția Animalelor a fost sesizată. Stăpânii acestora care i-au avut în “grijă” vor suporta consecințele legale, aceste contravenții fiind cuprinse cu amenzi între 1000 și 3000 lei.

⚠️ Numai cu eforturi comune vom putea să rezolvăm problema abandonului.

#Suceava #SimțCivic #LH

P.S.: Mai nou, Poliția Locală va însoți echipa de ecarisaj la intervențiile de capturare.

Activitatea de capturare, transport și predare a câinilor comunitari fără stăpân este coordonată de către Compartimentul de gestionare a câinilor fără stăpân din cadrul Direcției de Ecologizare a Municipiului Suceava.

Prin câine fără stăpân se înțelege orice câine crescut, adăpostit, ținut pe domeniul public, în locuri publice sau în spațiile adiacente acestora. În afara proprietății stăpânului sau deținătorului acestuia, necontrolat, nesupravegheat, liber, abandonat. Inclusiv cei identificați prin microcipare sau alt mijloc alternativ de identificare.

Distribuie: