635 de ani de la prima atestare documentară

February 9, 2023

Fără trecut, nu există viitor!

Anul acesta, pe 10 februarie, Suceava aniversează 635 de ani de la prima atestare documentară a Cetății de Scaun, datată pe vremea Voievodului Petru Mușat.

Cum sărbătorim prima atestare documentară?

O dată la 5 ani marcăm aniversarea acestui moment istoric cu 3 zile de evenimente culturale și spectacole de muzică populară și ușoară. Mai jos am detaliat programul de care vă puteți bucura în acest weekend.

Vineri – 10 februarie 2023

Începem seria de evenimente, la ora 11:00, cu un moment comemorativ și o slujbă religioasă, moment în care se vor depune coroane la statuia Voievodului Petru Mușat. După care ne vedem la Hotel Balada, unde se vor înmâna medalii și diplome aniversare și de merit.

𝐀𝐧𝐬𝐚𝐦𝐛𝐥𝐮𝐥 “𝐂𝐢𝐩𝐫𝐢𝐚𝐧 𝐏𝐨𝐫𝐮𝐦𝐛𝐞𝐬𝐜𝐮” și invitații săi vor începe seara cu primul spectacol de muzică populară.

Sâmbătă – 11 februarie 2023

Sâmbătă seară vă puteți bucura de un concert care se anunță grandios, unde artiști renumiți de muzică ușoară ca 𝐇𝐨𝐫𝐢𝐚 𝐁𝐫𝐞𝐧𝐜𝐢𝐮, 𝐂𝐚𝐫𝐥𝐚’𝐬 𝐃𝐫𝐞𝐚𝐦𝐬, 𝐈𝐮𝐥𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐁𝐞𝐫𝐞𝐠𝐨𝐢 și 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐚 𝐂𝐮𝐳𝐚, vă vor încânta cu muzica lor. Seara se va încheia cu un frumos foc de artificii.

Duminică – 12 februarie 2023

Duminică, în încheierea manifestărilor, vor concerta 𝐀𝐧𝐚 𝐁𝐞𝐫𝐞𝐠𝐨𝐢 și trupa suceveană 𝐀𝐥𝐭𝐞𝐫 𝐄𝐠𝐨. Bineînțeles, după prestația fanfarei Bucovinei și a membrilor 𝐀𝐧𝐬𝐚𝐦𝐛𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 “𝐀𝐫𝐜𝐚𝐧𝐮𝐥” 𝐚𝐥 𝐔𝐒𝐕.

Vă așteptăm în număr cât mai mare!

La mulți ani, dragi suceveni!

𝐋𝐚 𝐦𝐮𝐥ț𝐢 𝐚𝐧𝐢, 𝐒𝐔𝐂𝐄𝐀❤️𝐀!

#Suceava #Istorie #LH

Distribuie: