Suceava – oraș neutru climatic până în 2030

November 4, 2022

„Orașe inteligente și neutre din punct de vedere al impactului asupra climei” – tema ce a stat la baza dezbaterilor susținute timp de două zile la Primăria Suceava.

📌 În data de 12.09.2022, a fost semnat contractul pentru implementarea misiunii „100 de orașe neutre din punct de vedere al impactului asupra climei până în 2030”, din programul Horrizon Europe.

❗️Reamintesc că Suceava a fost selectată în acest program alături de doar alte două orașe din țară, Cluj – Napoca și București (sectorul 2), dar și de capitale și orașe europene precum: Paris, Roma, Madrid, Barcelona, Bruxelles, München, Dortmund, Lyon, Marseille, Milan, Porto, Atena sau Amsterdam.

#MissionCities #HorrizonEu #EuGreenDeal #NetZeroCitiesEu

În cadrul primelor întâlniri din proiect, s-a discutat despre activitățile și demersurile ce trebuie realizate în domeniile care contribuie la dezvoltarea durabilă a orașului nostru:
– mobilitate urbană;
– energie regenerabilă;
– eficiență energetică în clădiri;
– iluminat public;
– managementul deșeurilor;
– managementul apei;
– spații publice;
– sistemele culturale/ sociale/ financiare/ instituționale.

Scopul acestor întâlniri este cel de a colabora cu actorii locali pentru atingerea unui număr cât mai mare de propuneri de proiecte ce urmează a fi incluse în Climate City Contract (CCC).

📌 Au fost prezenți reprezentanți din partea sistemului de învățământ preuniversitar și universitar, Administrației Naționale “Apele Române”, asociațiilor de proprietari, firmei de Transport Public Local, Acet, Thermonet, firmelor de salubrizare, precum și angajații Serviciilor de Ecologizare, Fonduri Europene, Cultură și Turism din cadrul primăriei, dar și membri ai Consiliului Local.

Mulțumesc tuturor pentru prezență, interes și opiniile expuse, doar împreună putem găsi soluțiile cele mai bune pentru un oraș cu adevărat mai bun.

Din discuții se nasc idei!

#Suceava #Dezvoltare #LH

Distribuie: