Suceava metropolitană!

May 16, 2022

18 autobuze electrice și 32 de microbuze electrice vor fi achiziționate pentru municipiul Suceava, orașul Salcea, dar și pentru comunele: Adâncata, Bosanci, Ipotești, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuți și Șcheia.

De asemenea, vor fi achiziționate 50 de stații de încărcare standard pentru autobaza de transport public, 8 stații de încărcare rapidă pe traseul autobuzelor electrice și alte 65 de stații de încărcare pentru vehiculele electrice (45 în municipiul Suceava, 6 pentru orașul Salcea și câte 2 pentru cele 7 comune).

Astăzi, colegii din cadrul Direcției Proiecte Europene au depus proiectul care are ca sursă de finanțare componenta C10 a PNRR. Valoarea totală atrasă este de 23.256.170 euro cu TVA.

Prioritatea municipalității este cea de a asigura un sistem de transport în comun eficient, accesibil și durabil prin achiziționarea de mijloace de transport ecologice și nepoluante și, totodată, construirea unui mediu urban atractiv și sustenabil, scopul fiind încurajarea utilizării transportului în comun de cât mai mulți cetățeni.

#Suceava #GreenCity #LH

Distribuie: