AȘA NU!

December 17, 2020

Responsabilitatea și datoria de a arunca corect deșeurile ne revine fiecăruia dintre noi!

De-a lungul timpului, încă de la amplasarea primelor containere de colectare selectivă, am desfășurat diverse campanii prin care ne-am dorit conștientizarea și informarea cetățenilor cu privire la importanța modului de depozitare corectă a deșeurilor.

Cu toate acestea, după cum se poate observa și în imagini, încă ne confruntăm cu fapte de depozitare greșită.

Ca soluție pentru combaterea acestor situații, Primăria municipiului Suceava a implementat la 29 de amplasamente un sistem de supraveghere video. Cu ajutorul acestuia este posibilă identificarea, sancționarea și descurajarea încălcării legislației în vigoare, precum și încurajarea selectării deșeurilor prin depozitarea acestora în containerele dedicate. De asemenea, ceea ce este foarte important, se poate acționa în timp real, fiind monitorizat 24/24 de către Poliția Locală și Serviciul de Ecologizare.

Dacă până acum s-a mers pe ideea de prevenție și au fost aplicate doar avertismente, de acum se aplica amenzi. În doar 5 zile, un total de 11 amenzi în valoare de 4600 lei.

❗️În continuare vom sancționa astfel de contravenții, iar valoarea amenzilor poate ajunge până la 2500 de lei.

Îndemn, din nou, toți sucevenii să fie responsabili, să colecteze selectiv și să depoziteze corect deșeurile. Este un efort comun, administrație ↔️ cetățeni, prin care vom reuși să aducem o schimbare în bine atât pentru mediu, cât și pentru generațiile viitoare.

Responsabili și sănătoși!

#Suceava #ColectareSelectivă #LH

Distribuie: